husky marten en gea

Marten en Gea van Dijk, Sneek

Wintersport Zweden

Een weekje Zweden, ja leuk! Maar alles bedenken en regelen zit ons niet in het bloed. Gelukkig is daar dan Tjallina van Braliv Travel, ze neemt je bij de hand en samen stel je dan je reis samen. Vanaf het boeken van de veerboot (vanaf Kiel) en overnachting tot excursies en noem maar op. En ze is, mocht je onderweg een vraag hebben, bijna 24/7 bereikbaar. Bijna dus, want zelfs de beste reisadviseur moet wel eens slapen.

Wij zijn een week in Sågen in Dalarna geweest. Er lag sneeuw en op onze eerste dag kwam daar nog een flink pak bij. Onderweg zagen we zelfs een eland, op maar 15 meter afstand! We verbleven in een mooi, volledig ingericht huis met sauna en hottub.

Wat we gedaan hebben kan ik nu wel allemaal beschrijven, maar dat kan bij lange na de beleving in het echt niet evenaren: sneeuwscooter, quad, wandelen over (!) het meer, na de sauna afkoelen in de sneeuw enzovoorts.

Nou ja, de scooter en de quad was meer Marten zijn ding, voor mij (Gea) was het hoogtepunt de huskytocht. Ik ben een kattenmens en houd niet van honden. Maar deze honden hebben mijn hart gestolen. Wat een harde werkers en werken willen ze, er is niets zieligs aan, wat ik dus wel dacht. Als ze zijn ingespannen is het een kabaal van jewelste, ze schreeuwen om het hardst om te mogen vertrekken. We vonden dit een fantastische ervaring, helemaal weg van de beschaving met alleen maar sneeuw en honden. Prachtig! Wat ben ik blij dat ik overgehaald ben om dit te doen.

Het was een fantastische week, dank je wel Tjallina!


19-02-2023

Delen