Kaapstad en Tuinroute Zuid Afrika

Omschrijving

De Tuinroute is een van de mooiste routes die je  kunt maken. De Tuinroute is tussen Kaapstad en Port Elizabeth over een lengte van ongeveer 700 kilometer. Het is de mooiste route die je kunt rijden om de zuidkust van Zuid-Afrika te ontdekken. De Tuinroute – ook wel de Garden Route – zou je in vijf dagen kunnen rijden, maar eigenlijk is het veel leuker om daar langer voor uit te trekken. Er is namelijk zoveel moois te zien onderweg. Van natuurparken en stranden tot knusse dorpen. Maak je klaar voor een van de mooiste reizen per huurauto die je ooit gaat maken: dit zijn de mooiste plekken en stops onderweg.

De wijngebieden, Tsitsikamma National Park, Nationaal park Addo Elephant De stad Knysna is spectaculair. Het zeewater stroomt via twee gigantische rotsen landinwaarts, waar een prachtige lagune is ontstaan.

De reis start in Kaapstad

Aan de zuidkust van Zuid-Afrika ligt Kaapstad aan de Tafelbaai van de Atlantische Oceaan. Deze hoofdstad van de Westelijke Kaapprovincie en het wetgevend centrum van het land heb je zeer veel te bieden. Kaapstad ligt tussen de Tafelberg en de Tafelbaai hetligt op een schiereiland op het meest Zuidelijke puntje van Afrika. Het is na Johannesburg en Durban de 3de grootste stad van het land en het is bij uitstek de meest toeristische stad. Iedereen kent de Kaapstad omwille van de prachtige Tafelberg. De stad zelf heeft nog veel historische gebouwen. Kaapstad, heeft als bijnaam moederstad. Met een prachtig uitzicht over de Atlantische Oceaan vanaf de imposante Tafelberg, is dit een zeer populaire bestemming. De stranden van Kaapstad zijn een must! Boulders Beach staat vooral bekend om de zwartvoetpinguïns die zich al jaren hier vestigen. De zandstranden liggen in prachtig afgeschermde baaien, dit door de achterliggende bergen en de vorm van de kaap. Op de stranden zijn volop sportmogelijkheden en je kunt natuurlijk een duik nemen in de heldere zee.
Als je op zoek bent naar de geschiedenis van dit kleurrijke land, dan heeft de stad veel te bieden. Breng een bezoek aan het South African Museum, het oudste museum van het land waar je een mooie kijk op de schitterende cultuur en natuur van Zuid-Afrika hebt. Ook geïnteresseerd in kunst? Dan is de South African National Gallery geschikt voor u. Een indrukwekkende collectie Afrikaanse en internationale kunst zie je hier. Kaapstad heeft een resem aan trendy nachtclubs, wijnbars, cafésen cocktailbars. De beste clubs bevinden zich in het centrum van de stad, onder andere in Waterfront. Maar ook Sea Point, Camps Bay en Observatory zijn plaatsen waar tot aan het ochtendgloren duchtig kan worden uitgegaan, gedronken en gedanst.

Cape Town, Oudtshoorn, Nieu-Bethesda, Sibuya Game Reserve, Knysna, Stellenbosch

Facebook
Twitter
LinkedIn