Tiveden Nationaal Park, Zuid Zweden

Omschrijving

Op ruim 200 km. van Gothenburg en 280 km. van Stockholm ligt Hamgården Nature Resort Tiveden.
Het is gelegen aan de oostkant van het meer Unden en biedt u vrijstaande tweepersoons vakantiebungalows aan. Een heerlijke stek waar u volop van de rust kunt genieten, maar ook uitstekend actief bezig kunt zijn. Een prettig verblijf middenin de natuur!
Hamgården, het nieuwe vakantieoord in het hartje van Tiveden. Ideaal voor reizigers die niet in een keer naar Dalarna willen reizen en eerst Zuid Zweden willen ontdekken. Ook ideaal als onderdeel van een rondreis.

Deze prachtige locatie in een typisch Zweedse omgeving  is een plek om tot rust te komen en van de natuur te genieten. Voor een paar heerlijke dagen, een week of meerdere weken door te brengen. Prijzen op aanvraag.

   

Tiveden National Park

Het park werd in 1983 opgericht en is (sinds de uitbreiding in 2017) 20,3 km² groot. Het bestaat voornamelijk uit oud bos (de oudste naaldboom in het nationaal park is 420 jaar oud), meren (Stora Trehörningen, Metesjön, Trollkykrkesjön) en rotsen (Stenkälla). Tiveden wordt doorkruist door het wandelpad Tivedsleden.
In het park leeft onder andere lynx, auerhoen, wolf, veelvraat, bruine beer. In Tiveden groeit een zeldzame rode variant van de witte waterlelie.
Tiveden Nationaal Park is een groot naaldbos, met diepe breukdalen en chaotische velden met rotsblokken en een groot wildernisgevoel in het Zuid Zweedse cultuurlandschap. Het park biedt de bezoeker interessante natuurbelevenissen met volop mogelijkheden om te wandelen in een mooi, meerrijk boslandschap.
Het is een van de meest wilde bossen van Zuid Zweden. Het is een geaccidenteerd, bergachtig terrein dat bezaaid is met rotsblokken. Het park ligt in het meest ontoegankelijke deel van het bos, dat ook wel Trolltiven genoemd wordt. Toch is het niet zo ongerept als je bij de eerste aanblik denkt. Vroeger hield men zich hier bezig met aanleg van akkers en weide, kolenbranden en houtkap, maar er hebben in dit gebied nooit mensen permanent gewoond.
In het park vind je verschillende mooie meertjes en sommige rotsblokken van soms meer dan 10 meter hoog die hier door het landijs zijn achtergelaten. Er zijn diverse grotten, waarvan de meest bekende Stenkälla een offerplaats uit de heidense tijden is.
De fauna in het park is arm aan soorten, maar er is een groot bestand auerhoenders. Ook de flora is arm aan soorten door de dunne toplaag aarde op de rotsachtige bodem.

Vakantie in Tiveden

Hamgården, het nieuwe vakantieoord in het hartje van Tiveden.

Moderne vakantiewoningen midden in de ongerepte natuur.

De woonkamer heeft grote raampartijen, zodat u vanuit de luie stoel kunt genieten van het uitzicht op bos, weide en het meer. De stuga’s zijn voorzien van TV en Wifi. De kitchenette is uitgerust met keramische kookplaten, koelkast met vriesvak, afwasmachine en een capsulekoffieautomaat.

In de badkamer vindt u een sprankelende stortdouche, toilet en wastafel. De ruime bedden in de slaapkamer zorgen voor uw heerlijke nachtrust. Gemakkelijke tuinstoelen vindt u op het overdekte terras op het zuiden. Tijdens de avonduren heeft u grote kans één van de spectaculaire zonsondergangen te zien over het meer Unden.
Er is ook een aangepaste bungalow voor de rolstoelgebruiker. In sommige woningen zijn honden welkom op aanvraag.
Er zijn twee hotelkamers beschikbaar met ieder een eigen douche en toilet, bedoeld voor diegenen, die kort willen verblijven, of tezamen met een ander stel een stuga huren en een eigen slaapkamer willen. Deze kunnen alleen op aanvraag geboekt worden.
In het restaurant is er mogelijkheid om te ontbijten en te dineren. Meestal wordt een dagmenu aangeboden, met speciale lokale zweedse gerechten. Ook kunt u op het terras genieten van een drankje of versnapering. Lunchpakketten voor onderweg kunnen besteld worden.
Vanuit uw vakantiewoning is het 150 meter lopen naar het meer, waar u kunt baden, vissen en met een boot of kano het meer opvaren. Er is een sauna en een grillplaats.

In het park zijn er verschillende wandelroutes en fietstochten. Allerlei arrangementen met spannende belevenissen worden aangeboden, zoals een wildsafari waarbij elanden, verschillende vogels, reeën en bevers te zien zijn of een kanotocht met gids, wandelingen met gids, bessen en paddestoelen plukken enz. Speciaal zijn de vogel arrangementen in het voorjaar.

Bent u enthousiast over deze bestemming stuur mij een mail voor prijzen en reisinformatie.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Offerte aanvragen