Zimbabwe en Botswana

Omschrijving

Zimbabwe is een land van spectaculaire natuurlijke schoonheid, vriendelijke mensen en rijke cultuur. De status van Zimbabwe als één van Afrika’s toonaangevende safaribestemmingen werd jarenlang getemperd door zijn politieke instabiliteit. Maar nu het land zijn strijd overstijgt en terugkeert naar een staat van evenwicht, verschijnt het opnieuw als een vakantiepunt van het continent. Victoria Falls – bij de lokale bevolking bekend als ‘The Smoke That Thunders’ – is een van de zeven natuurlijke wonderen van de wereld en de pure kracht van dit enorme waterreservoir dat in de Zambezi Gorge stort, is ontzagwekkend en onvergetelijk. Lake Kariba, met zijn game-rijke oevers en eilanden, is een idyllische safarispot met verbluffende zonsondergangen; Hwange National Park staat bekend om zijn enorme kuddes olifanten; en een kajaktocht langs de Zambezi door het Mana Pools National Park zal de onverschrokken reiziger aanspreken, het verstrekken van nauwe ontmoetingen met krokodillen, nijlpaarden en een groot aantal andere dieren in het wild.

Botswana Dit Afrikaanse land is minstens zo mooi voor een safari en heeft eveneens haar eigen unieke schoonheden. Zeg je Botswana, dan zeg je Okavango Delta. Die naam zegt je wellicht niet veel, maar de schitterende plaatjes van boomstam-bootjes in een gifgroen moeraslandschap ken je vast wel. En anders wordt het hoog tijd daarmee kennis te maken. De Okavango Delta is de grootste binnenlandse delta ter wereld en telt eindeloze rivieren, meertjes, eilandjes en moerassen, wat natuurlijk een feest is voor wilde dieren. Je treft er dan ook niet zelden grote kuddes buffels, leeuwen en nijlpaarden aan. Olifanten, zebra’s en gnoes zijn ook graag geziene gasten. Een boottochtje kan hier tijdens jouw reis niet ontbreken!

Het Moremi Game Reserve is in 2008 uitgeroepen tot beste wildreservaat van Afrika. Dat is al even geleden, maar was niet zonder reden. Het natuurpark staat bekend om het gevarieerde landschap en de vele wilde dieren die hier leven.

Met 16.000 vierkante kilometer zijn de Makgadikgadi zoutvlaktes in Botswana de grootste ter wereld. Ze vormen de overblijfselen van het grootste meer van Afrika dat miljoenen jaren geleden werd gevormd. Er zijn vaak veel dieren te vinden in dit gebied. Er staat namelijk altijd wel een waterpoel vol. Met een beetje geluk spot je een neushoorn of leeuw! En anders heb je in ieder geval genoten van de adembenemende natuur.

Victoria Falls (Zimbabwe), Kasane, Gweta, Maun, Okavango Panhandle, Divundu

 

Facebook
Twitter
LinkedIn