Geniet van het outdoor leven in Sågen. Ontstressen in de natuur. Verblijf in tipi tent of authentieke zweedse woning

Omschrijving

Een vakantie in een oase van rust en ruimte en wildleven. Genieten van de natuur en wildernis en van de stilte en vrijheid van Zweden. De Provincie Dalarna is volgens de zweden te mooiste provincie. Hier vind je alles. Ga erop uit en geniet van de vele outdooractiviteiten. Samen met mijn partner Dalarna Outdoor stellen wij de mooiste vakanties met outdooractiviteiten samen. Wil je lekker rust geniet dan in de fantastische omgeving in je eigen tempo.

Wat is het geheim van de Zweden voor een Bra Liv=Goed Leven….LAGOM niet teveel niet te weinig maar genoeg voor een goed leven.

Sågen

Dit dorp is een voormalige stationsdorp in de gemeente Vansbro, 35 km ten zuiden van Vansbro. In het verleden was het een ontoegankelijke bebost gebied in Midden-Zweden, dat bevolkt is vanaf het begin van de 17e eeuw.
De laatste jaren is Sågen een heel klein vakantiedorpje met een kleine Zweedse gemeenschap. De leegstaande huizen zijn opgekocht door buitenlanders en dienen nu als vakantiewoning. Verder is er een tipitent voor overnachting. In het voormalige treinstation is nu een klein museum en een zomercafé waar men een drankje kan nuttigen. Het oude schoolgebouw dient als dorpshuis, hier worden diverse lokale activiteiten georganiseerd. Hierin zijn twee zalen, douches en een sauna. In Sågen zijn camper plekken met stroomaansluiting. Douches en sauna tegen kleine vergoeding in het dorpshuis.

Een verblijf in een traditionele woning tussen de Zweden, dit is vakantie vieren met een vleugje cultuur. Even ontsnappen aan de hectiek van Nederland, je komt hier helemaal tot rust. Geniet van de stilte en de prachtige natuur. Zweden is het land van ruimte en vrijheid. Sagen 18 is een mooie familiewoning voorzien van alle gemakken en met gebruik van sauna tijdens de zomermaanden is er een zwembad.
Het leven van alledag slurpt onze energie op en we raken steeds vaker van onszelf verwijderd. In onze moderne maatschappij lijkt het hebben van stress bijna vanzelfsprekend. Maar dat is het niet. Het is algemeen bekend dat stress niet bepaald bevorderlijk is voor je gezondheid. Ga heerlijk wandelen in de prachtige omgeving of neem je mountainbike mee er zijn diverse fietsmogelijkheden. Maak een wandeling van ongeveer een kwartier naar het Brindsjön meer waar je volop kunt genieten van de rust en heerlijk kunt zwemmen. Je kunt hier een kampvuur maken en genieten van een picknick of Zweedse fika op het kleine strandje. Wil je echt primitief overnachten ik regel een overnachting in een Zweedse trekkershut met buitentoilet.

Verblijf in een tipitent volledig ingericht met 2 persoons bed en 1 persoons bed mogelijkheid tot bijplaatsen 1 persoons luchtbed met sauna en hottub. In de omgeving zijn er diverse wandelroutes en diverse excursiemogelijkheden. In samenwerking met Dalarna Outdoor kan ik diverse outdooractiviteiten aanbieden. Beleef het Zweedse leven. Alle jaargetijden zijn mooi. In het voorjaar explodeert de natuur tot prachtige groene bomen. In de zomer genieten van de lange dagen met allemaal outdooractiviteiten in de natuur. In het najaar zijn de bomen in de prachtige herfstkleuren. Tijdens de wintermaanden verandert het dorpje en de omgeving in een schilderachtig winters landschap. Dan organiseren wij sneeuwscooter safari’s en huskytochten. Verder zijn er in de omgeving ski- en langlaufmogelijkheden.

In Sagen kun je ontstressen en genieten. Dit kleine dorpje, omringd door wildernis, is een perfecte locatie voor:

*vakantie in de natuur.

*vakantie in combinatie met vele outdooractiviteiten.

*perfecte locatie, voor kleine groepen( 6 tot 12 personen)voor het organiseren van:

*Stress en burn-out coaching programma in de natuur.
*Yogaretraite.
*Mindfullness in de natuur.
*thema workshop of seminar in natuur voor kleine groepjes.

Voor informatie neem gerust contact op met mij.

  

 

Facebook
Twitter
LinkedIn